VILLENEUVE LES MAGUELONE

Localitatea franceză  VILLENEUVE LES MAGUELONE  este situată în Sudul Franței, în departamentul Herault, în regiunea Occitanie, la periferia localității Montpelier.

Villeneuve-les-Maguelone este un oraș de coastă, bogat în moștenire naturală excepțională, natură sălbatică și nealterată. Catedrala Saint-Pierre de Maguelone este un loc istoric și magic. Conform ultimului recensământ, populația localității franceze avea 9625 de locuitori.

Situată la porțile localității Montpellier și scăldată de Marea Mediterană, Villeneuve-lès-Maguelone beneficiază de o situație geografică privilegiată. Teritoriul său este situat în câmpia Mosson, la marginea iazurilor și Marea Mediterană, și include o parte din Gardiolele masive.

Peisajele sale variate – mlaștinile, lagunele, litoralul – adăpostesc o faună și o floră de o mare diversitate. Principala aglomerare este la aproximativ opt kilometri sud-sud-vest de centrul istoric al orașului Montpellier. Acesta include un sat medieval înconjurat de vile.

Între oraș și podul Villeneuve (pe drumul D612, vechiul drumul național 112), habitatul este dispersat în jurul stației de tren, cu excepția cătunului Villeneuve Bridge. La nivelul schimbului dintre D612 și D185 care leagă Villeneuve de Fabrègues, au fost construite o închisoare și o zonă de activitate numită Larzat.

Câmpia a permis viticultura din secolul al XIX-lea, în timp ce primele dealuri și pante ale masivului Gardiole sunt folosite ca o zonă militară și carieră.

Sud-estul teritoriului este format din iazuri și lagune a căror suprafață este împărțită cu Palavas-les-Flots (iazuri de Arnel și Prevost) și Vic-la-Gardiole (iazuri Moures și White Stone). Aceste iazuri sunt tăiate în jumătate de canalul Rhône de la Sète. La sud de aceasta există un cablu de dune de aproximativ nouă kilometri și insula Maguelone, unde a fost fondat scaunul episcopiei în Evul Mediu.

În sud-vestul orașului, lângă iazul Vic, o zonă umedă permitea activitatea salină.

Sursa: https://fr.wikipedia.org/wiki/Villeneuve-les-Maguelone


Le Portail No. 15 – septembrie 1992 – Villeneuve les Maguelone

HCL 18 din 4.08.1992. înfrățire Villeneuve les Maguelone