24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – a fost aniversată printr-un eveniment desfășurat la Câmpeni și în cadrul căruia cateva zeci de persoane au dansat sau doar au asistat la „Hora Unirii” – unul dintre simbolurile acestui mare eveniment istoric petrecut în urmă cu 159 de ani.

Marea majoritate a oficialităților orașului Câmpeni s-au adunat de dimineață în piața centrală a orașului pentru a sărbători „Mica Unire” a Moldovei cu Țara Românească, evenimentul fiind organizat de Primăria și Consiliul Local Câmpeni în colaborare cu filiala locală a Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu”, Asociațiunea ASTRA – Despărţământul „Iosif Șterca Șuluțiu” Abrud – Câmpeni și unitățile școlare din localitate.

Cu această ocazie, despre însemnătatea acestui eveniment din istoria românilor au vorbit primarul Ioan Călin Andreș și profesorul de istorie Nicolae Oprean, s-au depus coroane de flori la statuia lui Avram Iancu de către numeroase instituții și organizații locale, iar la sfârșit, majoritatea celor prezenți au dansat „Hora Unirii”.

Sursa: https://www.campeniinfo.ro/cei-159-de-ani-trecuti-de-la-unirea-principatelor-romane-sarbatoriti-de-motii-din-campeni-8678.html